Sosiale Medier Uncategorized

Anbefalte videoformater for Instagram

De to mest populære måtene å poste på Instagram på er den originale posten og den litt nyere “stories”. For en vanlig post på Instagram anbefaler vi å bruke størrelsen 1:1 (kvadratisk) eller 4:5. En film på Instagram kan ikke være lenger enn 60 sekunder og ei heller kortere enn tre sekunder.

Instagram er for mange en svært viktig kanal. Som bedrift eller merkevare har man fortsatt gode muligheter til å nå godt ut organisk (altså helt gratis), og det ser heller ikke ut til at Instagram har tenkt til å endre algoritmene sine med det første. Bilder er det vanligste formatet på Instagram, men vi ser en tydelig tendens til økt videobruk. I følge eMarketer har fortsatt bilder en høyere engasjementsrate, men engasjementsraten til video vokser nå raskere enn bilder. I tillegg må man huske på at man får mer tid bruker, og ikke minst; man har mulighet til å kommunisere mer komplekse budskap enn ved å kun bruke bilder. Uansett om du skal bruke Instagram til å bygge en merkevare, promotere et produkt, lære opp ditt publikum eller noe helt annet så byr video på helt andre muligheter innen “storytelling”. 

Et selskap vi mener virkelig har knukket koden er Ikea, se eksempel under.

Så, over til tipsene

De to mest populære måtene å poste på Instagram på er den originale posten og den litt nyere “stories”. For en vanlig post på Instagram anbefaler vi å bruke størrelsen 1:1 (kvadratisk) eller 4:5. En film på Instagram kan ikke være lenger enn 60 sekunder og ei heller kortere enn tre sekunder. For Instagram-poster ser vi den samme tendensen som vi ser på Facebook, svært mange ser uten lyd. Sørg for å enten lage videoinnhold som fungerer eller lyd, eller benytt teksting av video. Viktigheten av å velge et godt “cover photo” kan vi ikke understreke nok. Det er dette bildet som skal stoppe bruker fra å kun scrolle forbi videoen din. وليام هيل  

Hvor lang bør en video være?

Selv om en video på Instagram kan være opptil 60 sekunder betyr det ikke at den bør være det. En stor prosentandel av de som ser video på Instagram ser kun starten av en video (opptil fem sekunder). لعبة كازينو Sørg derfor at budskapet kommuniseres tidlig. مراهنات التنس Det kan også være lurt å eksperimentere med ulike lengder på videoene for å se hva akkurat din følgerbase prefererer.

Instagram Stories

Instagram Stories (dette gjelder også Facebook Stories) er kommet for å bli. I tillegg til (ofte) å levere underholdende innhold fungerer også Stories godt til å løfte engasjement, bygge merkevare og også for å booste netthandel. مواقع المراهنات العالمية Enkelte hevder at dette på sikt kommer til å ta over for den feed-løsningen vi kjenner til i dag. Desto viktigere blir det da å sette seg inn i hvilke formater som fungerer best. كيفية ربح المال من الالعاب For Stories er det 9:16 som gjelder. رهان كرة القدم Da benytter man seg av hele mobilskjermen, og det oppleves mer naturlig for bruker. Lengden på videoen kan være fra 1 til 15 sekunder. For Stories er regelen om lyd annerledes, i følge Instagram ser hele 60% videoene med lyd. Use it, don´t abuse it.